"Vreau să fiu cel mai bun". Povestea lui Alexandru Goncear, fotbalistul moldovean cu rezultate remarcabile în România

Are doar 11 ani iar jumătate din viața lui și-a petrecut-o pe terenul de fotbal. Alexandru Goncear este mai mult decât pasionat de acest sport. El a putut să își convingă părinții să lase totul aici și să plece pentru un viitor mai bun în România. Acum face parte din Academia "Gheorghe Hagi" și are rezultate demne de toată admirația.

Talentul lui Alexandru a fost remarcat pentru prima dată la vârsta de 6 ani. În 2015 a fost organizat un turneu de minifotbal între gradinițele din Ungheni, de unde este originar. El a fost desemnat cel mai bun jucător. Atunci Alexandru a luat prima lui cupă, "Cupa Viitorul".

După acel turneu, Alexandru a practicat mai intensiv fotbalul împreună cu un instructor. După antrenamente, în loc să se joace,  prefera să treacă la un alt antrenament, de această dată cu tatăl său, Andrei, el fiind cel care i-a cultivat pasiunea pentru sport și care l-a sprijinit enorm de mult.

La vârsta de 8 ani, după ce a participat la două turnee în Bulgaria, Alexandru a fost  apreciat în mod deosebit de către antrenorii Academiei "Gheorghe Hagi". Pentru un viitor frumos și pentru realizarea visului lui Alexandru, părinții lui au decis să plece la Constanța.

Acolo a fost acceptat foarte ușor, pentru că avea performanțe pe care copiii de vârsta lui nu le aveau, în opinia specialiștilor de la club, ne spune mama lui Alexandru, Iana.

Pentru întreaga familie Goncear a fost extrem de greu la început, îndeosebi din cauza dorului de cei dragi rămași acasă, dar au pus pe primul plan visul lui Alexandru, au avut încredere că acest pas este corect și îi va aduce un viitor glorios.

În 2017, 2018, 2019, Alexandru a fost desemnat cel mai bun jucător (la categoria lui de vârstă) de către Academia "Gheorghe Hagi".

Întrebat cine îi este model și la performanța cui ar vrea să ajungă, Alex răspunde fară să se gândească mult, "nu vreau să devin ca nimeni, vreau să fiu cel mai bun." Admiră mulți fotbaliști dar Messi e în topul preferințelor lui.

Mama baiatului spune că chiar dacă este încă un copil, Alexandru a întâlnit multe greutăți dar niciodată nu a renunțat la fotbal, el vrea o carieră strălucită și pentru asta muncește mult, enorm de mult.

Pasiunea lui Alexandru pentru fotbal l-a inspirat și pe fratele lui mai mic să aleagă această cale. Acum Mihăiță se antrenează împreună cu tatăl său și așteaptă cu nerăbdare să înceapă înscrierile din acest an la clubul pe care îl frecventează Alexandru.

Cunoști un copil, talentul căruia trebuie să îl cunoască o țară întreagă? Nu ezita să îmi scrii la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. De asemenea mă găsești pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM

Sursa foto: arhiva personală a părinților 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează