Bucătar la 5 ani. Povestea lui Săndel Spînu

La doar 5 ani postările sale de pe rețelele de socializare adună zeci și chiar sute de mii de vizualizări. Săndel Spînu este pasionat de de dinozauri, cosmos, științe, Patrula Cățelușilor și jocuri pe telefon. Ii place să coloreze, să facă activități educative, să asculte povești, să se joace în curtea bunicilor, dar cel mai mult îi place să facă experimente în bucătărie alături de mama sa, Natalia.

Totul a pornit încă de când Săndel era micuț, ne povestește mama lui. El o însoțea de fiecare dată când aceasta mergea la bucătărie să gătească. Întotdeauna i-a plăcut să se implice în procesul de preparare a bucatelor. Anul trecut înainte de Crăciun a gătit prima dată de unul singur biscuiți de turtă dulce. Era entuzismat pentru că biscuiții erau pentru Moșu'. După această primă experiență, entuziasmul micului chef a crescut și din ce în ce mai des Săndel o "ajuta" pe mama sa în bucătărie. Și pentru că de fiecare dată părinții imortalizau prin fotografii și înregistrări video rețetele, într-o zi i-au făcut și o pagină de facebook și instagram. Așa a apărut "Delicii cu Săndel".

"Ne bucurăm că îi place să experimenteze, de fapt, eu văd această pasiune a lui ca pe o nouă activitate sau un nou joc, e posibil ca în timp să se plictisească și să vrea să facă altceva, însă acum e entuziasmat să încerce  rețete noi și să ne uimească cu rezultatul pe care îl obține", spune Natalia.

Tot ea spune că partea cea mai complicată de fiecare dată este înregistrarea video a rețetelor. "Eu vreau să iasa totul ca o emisiune de gătit, regizat și perfect, Săndel însă e doar un copil de cinci ani și face lucrurile așa cum le simte el, deci și pentru el e partea mai grea asta cu filmatul pentru că uneori îl pun să facă mai multe duble."

Cel mai mult lui Săndel îi place să gătească bucate simple, altfel se plictisește. Preparatele din aluat sunt preferate lui, poate să se joace cu aluatul la nesfârșit, iar acum, de sezon îi place să facă înghețată homemade, e simplă și sănătoasă. 

Săndel deocamdată nu a decis ce vrea să  se facă atunci când va fi mare. Părinții și-ar dori ca el să meargă pe urmele tatălui său și să devină viorist însă îl vor lăsa pe el să facă alegerea și îl vor susține indiferent de dorințele sale.

Urmărește activitatea micului chef Săndel pe facebook și instagram. De acolo te poți inspira pentru rețete simple și delicioase.

Acest material face parte dintr-o serie de articole care își propun motivarea părinților de a-i încuraja pe copiii lor să facă ceea ce le place.

Știu că toți copiii sunt unici, dar dacă totuși copilul tău are un talent, este bun ceea ce face și poate fi un exemplu pentru alții, scrie-mi la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Sursa foto: arhiva personală 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează