Povestea lui Gabriel Cheianu – băiatul care de la 6 ani își confecționează haine

În timp ce alți copii de vârsta lui preferă să petreacă timpul afară cu prietenii sau să stea concentrat în gadget-uri, activitatea preferată a lui Gabriel Cheianu este munca în atelierul mamei sale. Acolo poate petrece ore în șir, fără să observe. Are 11 ani și de mic este pasionat nu doar de tot ceea ce ține de modă, culori, tendințe, stofe, dar și de crearea propriilor ținute. Ghidat de mama sa, Liliana Cheianu, pentru care designul vestimentar este mai mult decât o pasiune, (despre Liliana Cheianu am scris aici) Gabriel își coase de la vârsta de 6 ani articole vestimentare demne de toată admirația. La început, ne-a spune mama băiatului, a fost dificil pentru că îi cerea cu insistență acordul de a se așeza la mașina de cusut, iar în speranța că odată satisfăcut, își va căuta de treburile copilărești, au decis să creeze împreună o păpușă-clovn. Rezultatul a fost peste așteptări, de asta Gabriel a cerut din nou și din nou să creeze câte ceva. Au urmat huse pentru telefoane mobile, alte păpuși și chiar piese vestimentare pe care le purta sau le dăruia cu mult drag prietenilor lui.

Pentru că nu îi permitea să se așeze singur la mașina de cusut, într-o zi Gabriel pe ascuns a confecționat prima lui căciulă. Atunci părinții copilului au înțeles că nu mai au cum să îl oprească și că nu au dreptul să îi taie aripile unui copil talentat și ambițios. I-au permis să experimenteze. Acum băiatul preferă să poarte haine create doar de el și are un carnet plin cu schițe ale ținutelor pe care și le va confecționa pe viitor.

Deși s-ar părea că nu se cam leagă cu dragostea pentru haine, Gabriel mai are o pasiune, cea pentru calculatoare. Mama lui ne-a dezvăluit că face roboți și desene animate pe calculator, aceasta fiind cea de-a doua mare pasiune a lui.

Atunci când va crește mare, fie că va alege domeniul de activitate al tatălui și își va face o carieră în IT sau va fi designer vestimentar și va creea ținute speciale, așa cum face mama, cert este că părinții îl vor încuraja pe Gabriel să aleagă calea care cel mai mult îi place.

Acest material face parte dintr-o serie de articole care își propun motivarea părinților de a-i încuraja pe copiii lor să facă ceea ce le place. Știu că toți copiii sunt unici, dar dacă totuși copilul tău are un talent, este bun ceea ce face și poate fi un exemplu pentru alții, scrie-mi la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Sursa foto: arhiva personală 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează