Punem sau nu vaccinul antigripal copiilor? Părerea pediatrei Dorina Agachi

Tema vaccinurilor este un subiect pe cât de sensibil pe atât de controversat în societatea noastră. În cadrul emisiunii Iubește Viața de la TV8, pediatra Dorina Agachi a menționat care este părerea ei ca și specialist dar și părerea personală cu privire la vaccinul antigripal. 

"Fiecare cetățean poate avea o părere individuala, dar dacă e să vă spun părerea mea personală, atunci da, recomand vaccinarea împotriva virusului gripal pentru că este unica măsură de profilaxie primară directă cu acest virus." Pediatra a subliniat că recomandă acest vaccin în special celor care se includ în grupul de risc cum ar fi copiii, vârstnicii, persoanelor imuno-compromise pentru ca în cazul în care aceste persoane contactează cu virusul ar putea dezvolta complicații. Un alt lucru foarte important de care trebuie să ținem cont dacă decidem să facem acest vaccin este perioada în care îl facem. Potrivit pediatrei Dorina Agachi, vaccinul antigripal se administeează înainte de perioada de epidemie.

Integral emisiunea o puteți urmări aici.

Dacă îți pare că este util, distribuie acest articol. Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Sursa foto: facebook/Dorina.Agachi, pinterest.com

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează