STUDIU: Cu cât îți îmbrăţişezi copilul mai des, cu atât devine mai deştept

Dacă ești un părinte care întotdeauna își îmbrăţişează sau își ține în braţe copilul, atunci nu te opri din ceea ce faci. Potrivit unei noi cercetări, afecţiunea fizică în timpul perioadei de dezvoltare a bebeluşului este mult mai importantă decât ne-am fi imaginat. Cu cât îmbrăţişăm mai mult un bebeluş, cu atât mai mult creierul său creşte, se dezvoltă, se arată într-un chestionar recent realizat de Nationwide Children’s Hospital, din Ohio, transmite Csid.ro

La studiu au participat 125 de bebeluşi, atât prematuri, cât şi născuţi la termen. În cadrul acestuia s-a arătat modul în care bebelușii reacţionează în urma atingerilor fizice. Rezultatele au arătat că cei născuți prematur au reacţionat mai puţin decât cei născuţi la termen. De asemenea, s-a descoperit că bebeluşii care aveau parte de mai multă afecţiune din partea părinţilor sau a angajaţilor spitalului aveau creierele mai puternice și mai dezvoltate.

 

Potrivit cercetătorului Dr. Nathalie Maitre, ultima cercetare arată că un simplu contact, o simplă îmbrăţişare poate face o mare diferenţă în dezvoltarea creierului copilului. Astfel, bebeluşilor născuţi prematur trebuie să li se asigure atingerile, mângâierile şi prezenţa părinţilor, acestea fiind esenţiale pentru a le ajuta creierele să reacţioneze la atingerile delicate în aceeaşi manieră în care o fac şi bebeluşii născuţi la termen şi care au creat o legătură cu mamele lor încă din pântec. Practic, afecţiunea este vitală în dezvoltarea creierului. Îmbrăţişările şi momentele prin care ne arătăm dragostea faţă de bebeluşi trebuie să aibă loc cât mai des posibil.

 

 

Sursa csid.ro

Sursa foto: Pinterest

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează