"Fire pentru viață" sau cum să donezi căldură copiilor născuți prematur

Născuți înainte de termen, copiii prematuri au nevoie nu doar de atenție și îngrijire specială, dar și de haine pe măsură, în adevăratul sens al cuvântului. De la această premisă, dar și de la exemplul unei acțiuni de caritate desfășurată în Federația Rusă, o mămică din capitală a reușit să mobilizeze mai multe meșterițe handmade și să confecționeze haine din lână pentru bebelușii internați în secția Prematuri a Institutului Mamei și Copilului.

Lilia Ștefan, este mamă a doi copii și știe din proprie experiență cât este de greu să îți vezi copilul luptând pentru viață, de aceea, nu a stat mult pe gânduri după ce a văzut exemplul femeilor din Rusia, a găsit mai multe voluntare și au început să tricoteze hăinuțe și accesorii minuscule, iar ieri, de ziua internațională a copiilor născuți prematur, le-au donat.

S-ar putea să îți placă și Mame care inspiră. Axana Golub: "Forțe? Cred că sunt auzită în fiecare zi de Domnul când i le cer

Probabil te întrebi și tu de ce din lână, doar e ghimpoasă, nu? "Sunt câteva motive de ce anume lâna, căci se pare la prima vedere că e prea ghimpoasă pentru pielea delicată a copilașilor, dar explicația e simplă, lâna înțeapă un pic pielea și de la disconfort copiii fac mișcări involuntare ceea ce le asigură circulația sângelui și supraviețuiesc mai ușor acestei perioade de convalescență", mi-a povestit Lilia. Potrivit ei, mamele copiilor și personalul spitalului au rămas impresionați de gest iar volunatarele își doresc o continuitate a proiectului. Ele au creeat și o pagină de facebook pentru această cauză. Dacă ești iscusită și vrei să le vii în ajutor sau dacă vrei să donezi Fire pentru Viață, nu ezita să le contactezi, aici.

Aproximativ 15 de milioane de copii se nasc prematur în fiecare an, adica 1 din 10 copii din întreaga lume.

Citește și "Avea 530 de grame, 4 luni a stat în incubator și a suferit 2 intervenții chirurgicale, dar e o luptătoare! Poveștile incredibile a 7 copii născuți prematur"

Distribuie articolul pentru că să îl vadă mai multă lume. Astfel vei susține proiectul MAMA Online și Fire pentru viață

Sursa foto: arhiva personală Lilia Ștefan, pinterest

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează