Cum facem plastilină acasă

Când vine seara și copiii tăi sunt plictisiți de toate jucăriile și jocurile pe care le au, pun pariu că nu mai știi ce activități să inventezi ca să îi impresionezi cu adevărat. Recent am găsit pe internet câteva rețete pentru "fabricarea" plastilinei acasă iar într-o seară ne-am apucat de experimentat. Am obținut cea mai moale și mai fină plastilină pe care am atins-o vreodată și îți recomand să încerci să o faci împreună cu copiii tăi.

Alex a fost foarte implicat în proces iar faptul că i-am încredințat lui să facă aproape tot, cu excepția ultimilor pași, l-a făcut să se simtă matur și să își îndeplinească conștiincios treaba. 

Iată de ce ai nevoie: 

1/2 de cană cu apă;

1/2 de cană de faină;

1/4 de cană de sare;

1 linguriță de sare de lămâie;

1 linguriță de ulei;

Colorant alimentar;

Cratiță.

Mod de preparare: 

Dizolvă colorantul alimentar în apă.  Eu am pus curry, altceva nu aveam acasă dar tu poți utiliza orice fel de colorant pe care îl ai acasă. Dacă nu ai coloranți speciali poți pune zeamă de sfeclă roșie sau boia de ardei dulce pentru culoarea roșie, pentru a obține cafeniu, utilizează scorțișoară. Dacă ai copii mai mari, care cu siguranță nu vor fi tentați să  guste plastilina, poți adauga verde de briliant sau albastru de metilen în loc de colorant alimentar.

În apă dizolvă pe rând sarea de bucătărie, sarea de lămâie, adaugă uleiul apoi făina.

Pune cratița la foc mic și omogenizează compoziția până aceasta începe să facă legătură. Pudrează masa cu făină din abundență iar după ce aluatul s-a răcorit puțin, frământă-l până nu se prinde de mâini (aproximativ un minut) adăugând faină la necesitate.

A ieșit destul de multă plastilină, iar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este faptul că nu lasă deloc urme pe masă, așa ca ultima plastilină pe care o cumpărasem.

 IMPORTANT: Plastilina se păstrează în recipiente închise ermetic, astfel poate fi utilizată de mai multe ori.

 Citește și articolul cu 7 idei de activități de dezvoltare cu plastilina

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează