Pinterest

Cum adormi mai ușor copilul

De când a venit frigul și stăm mai mult în casă copilul meu adoarme foarte, dar foarte greu. Jucându-se în casă obosește mai puțin iar serile devin adevarate teste de răbdare pentru mine. Mi-am facut o listă cu lucruri pe care ar trebui să le fac pentru a diminua din cele două ore pe care le pierd încercând să îl adorm și m-am gândit că această listă ar putea fi utilă pentru mai multe mame, așa că am decis să o public.

- Plimbările la aer fac minuni. O jumatate de oră la plimbare afară poate să îl facă pe copil să adoarmă mult mai rapid.

-TV deconectat. Oricât de mic ar fi sunetul televizorului, la un moment dat vine publicitatea și aici s-a terminat cu somnul pentru înca minim 20 de minute. 

- Excude dulciurile, îndeosebi înainte de somn. Nu că ar fi bune pentru copii în altă parte a zilei, dar consumate înainte de ora de culcare, dulciurile îl fac pe micuțul tău mai agitat, mai activ și mai capricios. În plus, după o oră-două de la consumul de dulce, vine foamea. 

- Mai puține activități care să îl agite înainte de culcare. Seara copiii își amintesc că în timpul zilei nu au alergat sufiecient și încep să își cheltuie energia. Dacă înainte de culcare vor avea o activitate mai liniștită cum ar fi răsfoitul cărților, modelarea cu plastelină, pictatul, cu siguranță va adormi mai ușor. 

- Nu îl lăsa să adoarmă din picioare. Fiecare mamă cunoaște semnele care indică faptul că piciul ei vrea să doarmă, nu-l lăsa să adoarmă la masa cu activități sau "din picioare", există riscul că până o să îl culci să îi treacă somnul sau din cauza că este supraobosit poate adormi mai greu, exact ca în cazul maturilor.

- Culcă-l la aceeași oră. Fă-i un grafic de somn și nu te abate de la el. Fă din asta o regulă și în cel mai scurt timp va deveni o obișnuită. 

- O baie caldă înainte de somn relaxează și "cheamă" somnul.

- Spune-i din timpul zilei că la culcare îi vei spune o poveste, astfel va aștepta acest moment. 

Această listă inițial mi-am facut-o pentru mine, apoi am adaptat-o pentru blog. Dacă mai știi și tu trucuri de adormit copiii rapid, te rog să le scrii în comentarii. 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează