Sursa foto arhiva personală

Am trăit-o și pe asta! Am acceptat un animal de companie în casă

Recent familia noastră s-a mărit cu încă un membru. Niciodată nu mi-aș fi imaginat că voi crește așa vietate în casă, dar câte nu face o mamă de dragul copilului ei. 

De câteva luni Alex are o pasiune aparte pentru melci. Nu știu de unde a apărut și cât va mai dura, dar acum este foarte puternică.

Atunci când intră într-un magazin de jucării, nu vede nimic altceva decât melci. Așa cum tare greu sunt de găsit jucăriile melci, am întrebat mamele pe câteva grupuri de pe Facebook dacă au văzut undeva asemenea jucării. Cineva mi-a propus unul viu, am râs mult, și aș fi spus că niciodată în viață, dar m-am gândit la ce bucurie o să aibă pe față fiul meu atunci când o să îl vadă.

L-am luat în ajunul zilei de naștere a lui Alex și nu i l-am arătat decât a doua zi. El era preocupat de o jucărie melc și nu cred că a înțeles că cel dăruit de noi este viu, a doua zi însă a conștientizat. Acum se culcă și se trezește cu "cucu". Vrea să îl hrănească, să îi dea apă și stă în liniște atunci acesta doarme.

Într-un final eu sunt mulțumită de faptul că Alex are un animal de companie care nu miauna și nu latră, nu vrea zilnic la plimbare și cel mai important mănâncă de toate și nu este pretențios. Dar cea mai mare satisfacție a mea vine de la fericirea lui.

Iar cei cărora v-am provocat interes să știți că este vorba despre melcul uriaș Achatina, cel mai mare melc de teren și vine tocmai din Africa. Recent a făcut și primele ouă, 116 la număr. Am păstrat două din ele, sper din tot sufletul să "iasă mici melcișori din ele" așa cum se spune la cel mai privit desen animat.

Update: 12 decembrie 2018

Din cele două ouă au ieșit doi melci mici-mici, cât un bob de piper negru. Acum sunt mai măricei. O perioadă am crezut că sunt morți pentru că nu ieșeau din cochilii, dar lor nu le plăcea mancare pe care le-o dadeam, vă imaginați? :) 

Acum mănâncă frunze de salată peste care presor calciu. 

Vezi aici video cu melcul nostru la Vorbe bune cu Lilu.

Și la Vocea Basarabiei am fost. Click aici

Subiectul despre melc la TV 8 îl vezi aici

Și desigur, la Prime, Canal 2 și Publika aici

Sursa foto: arhiva personală

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează