Cartea ”Crescându-l pe Cain”. Un must-read pentru părinții de băieți

Această carte oferă răpunsuri la multe întrebări cu privire la comportamentele băieților, (mai ales adolescenți și preadolescenți) dar este bine să o citești chiar dacă ai bebeluși. Vreau să încep prin a vă spune că personajul din titlu, Cain, este un personaj biblic. Cain este fiul lui Adam și Eva. El l-a omorât pe fratele său Abel, din gelozie. Autorii cărții, Dan Kindlon și Michael Thompson au făcut o analogie între Cain și adolescenții ”problematici”, care, neînțeleși și fără rea intenție comit greșeli.

Cartea asta te va învăța să protejezi viața emoțională a băieților și îți va arăta cum o frază poate înhiba și trimite la depresie un băiat. Îți va deschide ochii la multe aspecte pe care nu ai de unde să le știi dacă ești femeie, și îți poate trata unele răni din copilărie, dacă ești bărbat. Îți va demonstra cât este de toxică imaginea masculină în societate și cât de mult îi afectează pe băieți faptul că trebuie să se închidă în sine, să nu își recunoască durerile, pentru că asta ar însemna că nu dă dovadă de bărbăție.

 

Totodată această carte te va ajuta să crești unui băiat capacitatea de a-și exprima gândurile în cuvinte, te va convinge că vorbitul despre sentimente eliberează presiunea emoțională și te va face, la sfârșit să cauți mai multă literatură pe acest subiect.

Cartea se citește ușor, eu însă am citit-o greu pentru că la tare multe idei mă opream, analizam, făceam notițe. Este o carte de căpătâi pentru părinții de băieți. Recomand din suflet să o citiți. Eu am selectat câteva din ideile care cel mai mult m-au impresionat din această carte și le-am scris mai jos: