Mame care inspiră. Irina Calmațui: "Doar prin multă muncă puteți obține rezultate"

Dorința ei de a avea la nuntă un decor special a ajutat-o să își descopere talentul, iar acum, chiar dacă are acasă un copil și sub inimă altul, muncește în fiecare zi. Astăzi completăm lista mamelor care inspiră cu Irina Calmațui. Irina asigură cu decor special cu aranjamente florale evenimentele de familie, face plicuri și invitații hand made și este sigură de faptul că drumul vieții ar fi dus-o pe această cale, mai devreme sau mai târziu. Te las să o descoperi.

MamaOnline: - Când și cum ai început această activitate?

Irina Calmațui - Totul a început cu nunta noastră, în 2015! Și acum îmi amintesc emoțiile și dorința de a face ceva, cu mâinile noastre, pentru nunta noastră! Ideea a fost "coaptă" vreo câteva luni, până într-o zi când mi-am luat inima în dinți și am plecat după hârtie pentru a face invitațiile. Și dacă despre hârtie mai aveam vreo idee, atunci despre procesul lor de creare nu știam mai nimic. Dar, vorba ceea: ochii văd, inima cere și în cazul meu și mâinile, care erau dornice de a lipi și tăia ceva. Metri pătrați de hârtie stricată, câteva experimente bune cu lipiciul și mâinile fripte au meritat însa rezultatul. După a urmat ceva și mai interesant - decoraţiile propriu-zise. O mulțime de idei care curgeau gârlă, soţul meu care pe alocuri se uita la mine ca la o nebu... tfu, ca la un om inspirat și Pinterestul, bată-l vina!

MO: - Dacă ar fi să o iei de la zero tot pe decor si aranjamente florale ai merge?

I.C: - Da, cred că drumul meu în viață tot aici m-ar fi adus. A trebuit doar să fie acel punct de pornire. Și el a fost la timpul potrivit, lângă oamenii potriviți!

MO: - Mirii probabil sunt cea mai capricioasă categorie de clienți pentru că realizează că nunta este o dată în viață. Cum este să lucrezi cu ei?

I.C: - Da, e un segment foarte capricios. Destul de aș spune. Emoțiile sunt mari, așteptările și mai mari iar dorința de a avea o nuntă irepetabilă persistă în orice mișcare și gând al lor. Dar, totul de fapt e mai simplu atunci când este încredere și acea conexiune nevăzută dar care se simte. Ador mirii mei pentru că mă lasă să creez, să experimentez și să dau frâu liber imaginației. Și pentru asta le mulțumesc nespus de mult. Recunoștința lor e ceea ce ne face să mergem înainte și să creștem profesional. Încrederea lor sunt aripile care ne permit să zburăm cât mai sus.

MO: - Ai numărat vreodată, macar aproximativ, câte invitații de nuntă și cumetrii ai făcut?
I.C: - În 2017 am numărat - în jur de 4000. În 2018 și 2019 m-am încurcat în cifre.

MO: - Ai un copil mic iar al doilea este pe drum. Sarcina nu te împiedică să muncești în regim normal și peste program. Ce planuri ai după ce naști?

I.C: - Recunosc, ador să lucrez noaptea, când e liniște, toți dorm și nimeni nu mă strigă "mama-mama-mama" de 100 de ori pe minut.
Acum, că ne pregătim de venirea pe lume al celui de-al doilea copil, am renunțat practic în totalitate la papetărie, cel puțin până în luna noiembrie. Însă promitem că revenim cu forțe noi în 2020. Ce ține de decorarea evenimentelor - mă rog să nu nasc pe la vreo nuntă.  (Râde)
Până atunci ne bucurăm toți trei de acestă perioadă frumoasă și de faptul cum Rebecca de câteva zeci de ori pe zi săruta burtica și strigă în gura mare: " Mama, bebe!"

MO: - Câteva sfaturi pentru mămicile care își doresc să își lanseze/mențină o afacere în timpul concediului de maternitate.
I.C: - Nu renunțați, chiar dacă sunt în anturajul vostru persoane care se uită sceptic la activitatea Dvs. Doar prin multă muncă o să obțineți rezultatele mult dorite si recunoștința clienților.

Toate lucrările Irinei Calmațui le găsești pe pagina ei de facebook, FanFan Decor.