arhiva personala

Mame care inspiră. Nadejda Onica: "Torturile sunt ca un drog, le fac non-stop și nu mă satur"

Torturile ei sunt ideale până în cel mai mic detaliu. Le face de când era mică dar în concediul de matetnitate a decis că vrea să  transforme această activitate într-o afacere. Este conștientă că are foarte mult de muncit, dar este decisă să își urmeze visurile. Astăzi facem cunoștință cu Nadejda Onica, o femeie muncitoare, perfecționistă și ambițioasă, mamă a două fetițe minunate. Are multe nopți petrecute la bucătărie dar aprecierile clienților și încurajările familiei îi dau puteri să meargă mai departe.

MamaOnline: - Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru torturi?

Nadejda Onica: - Pasiunea pentru torturi o am încă din copilărie, dar cel care m-a "împins" să fac din asta o activitate a fost soțul meu, căruia îi mulțumesc pentru că m-a susținut și mă susține în continuare. În 2016 eram manager, dar am înțeles că activitatea managerială nu este de mine. Însă torturile sunt ca un drog, le fac non-stop și nu mă satur.

MO: - Îti amintești de prima comandă de tort? Cum a fost?

-NO: -Doamne ce emoții am avut. Stăteam cu o frică, îmi părea că vine să îmi aducă tortul înapoi. La primele comenzi plângeam, tremuram pâna nu îmi scriau sau mă sunau pentru a-mi spune un sincer mulțumesc. De fapt frica și emoțiile nu au trecut nici până acum, dar nu sunt așa ca la început. Oamenii sunt diferiți, dar mereu mă strădui să fac în așa fel încât să rămână mulțumiți și să mai revină, ceea ce se și întâmplă de cele mai multe ori. În fiecare dimineață primesc atâtea mesaje de mulțumire și asta nu mă lasă să dorm, îmi dau putere și inspirație să tind zi de zi spre o treaptă mai înaltă!

MO: - Pentru o mamă obișnuită timpul liber înseamnă plimbări prin parc, ore lungi la terenul de joacă sau activități în casă. Ce faceti voi în timpul liber și cât de des il aveți? 

NO: - Timp liber practic nu am, dar încerc să combin utilul cu plăcutul!
Fetele mele deja s-au obișnuit că au o mamă neobișnuită și chiar dacă sunt micuțe, înțeleg totul. Le dau diferite activități  în preajma mea pentru a le veghea mereu și una dintre cele mai iubite este să facă biscuiți. De atâtea ori au adormit sub masă sau pe scaun în timp ce eu lucram. Ziua de distracție este oficial ziua de luni. Plimbările noastre sunt când plecăm după produse, ele deja cunosc toate magazinele.

MO: - Când de obicei faci torturile?

NO: - Seara pe la ora 22-23 după ce adorm prințesele, la mine se începe distracția, pentru ca să fie dimineața totul proaspăt și la cel mai înalt nivel.

MO: - Cât de greu sau de ușor este acest gen de activitate?

NO: - Poate sunt activități și mai grele, dar cred că activitatea mea nu este una dintre cele mai ușoare. E foarte, foarte greu să lucrezi non-stop, fără zile de odihnă. Dar cel mai greu e să lucrezi cu oamenii, însă nu e imposibil.  Mă bucur că am parte de cei mai buni clienți, care mă respectă și mă înțeleg.

MO: - Ai avut vreo situație în care tortul nu a ajuns întreg la destinație?

NO: - Torturile nu ajung întregi doar atunci când nu sunt transportate corect. S-a întâmplat sa fie puțin de tot crăpat, la ce drumuri avem în Moldova... Mă doare sufletul când văd cum clienții pun cutia în portbagaj și ajunge tortul într-un hal fără de hal. Când are posibilitatea soțul meu e cel ce le livrează ideale, chiar dacă  îl claxonează tot drumul pentru că merge prea încet!

MO: - De ce are nevoie o femeie pentru a fi fericită?

NO: - Personal am nevoie de multă sănătate, căci de când lucrez în acest domeniu dulce, sănătatea mea îmi dă bătăi de cap. Totodată pentru a fi fericită am nevoie să-mi fie sănătoasă familia, să am parte de susținere, înțelegere și din când în când să dorm.

MO: - Cum și unde te vezi peste 10 ani?

NO: - Peste 10 ani mă văd mămica a 3 copii (sau 4 dacă vor fi gemeni), mă  văd tot aici în țara mea Moldova, într-o patiserie micuță alături de fetele mele ce sper din suflet ca îmi vor fi de mare ajutor!