Mame care inspiră. Marcelina Uncu: "Ne dorim ca părinții să înțeleagă că fericirea copilului este direct proporțională cu fericirea lor"

Maternitatea a determinat-o să înceapă mai multe proiecte frumoase. Unul din ele este Parents League Moldova, proiect destinat părinților care își doresc să dezvolte relații armonioase cu copiii lor. Este o mamă conștientă, prezentă în viață copilului ei și activă în societate. Mai multe despre Marcelina Uncu descoperă în interviu.

MAMA Online: - Povestește-mi despre Parents League Moldova. Când a fost fondat, cui îi este destinat și care este scopul lui?

Marcelina Uncu: - Parents League Moldova a fost fondant pe 1 Aprilie 2017 și prima idee a fost întânirile gratuite cu mamele pentru relaxarea lor, le numim “Mommy’s Happy Hour”. Scopul principal a fost să dăm frâu liber realității ce stă în spatele oricărei perfecțiuni. Îmi doream foarte mult să susțin părinții și să-i ajut să poată descoperi calea cea mai bună pentru dezvoltarea copiilor lor. Ne dorim că părinții să înțeleagă că fericirea copilului este direct proporțională cu fericirea lor și să nu mai caute schimbări de dinafară, ci doar să facă lucruri simple, care îi aduc împlinire. În așa mod și copilul îi va urma calea.

Evenimentele noastre sunt dedicate părinţilor care doresc să se informeze şi îşi doresc să fie părinţi mai buni! Mereu încercam să fim la maxim de laconice, să dăm sfaturile utile, dar nu și să le impunem, să vă asigurăm o doză veridică și sigură de informație, iar în primul rând să fim cât mai aproape de necesitățile părinților și copiilor.

La fel scriu multe articole pe site http://parentsleague.eu și postez des pe contul meu de instagram: @marcelina_uncu

MO: - Ce tipuri de evenimente organizează Parents League Moldova și pe cine îi are în calitate de invitați?

M.U: - Organizăm evenimente dedicate mamelor, viitoarelor mame şi taţilor din Republica Moldova, la fel organizăm întâlniri relaxante cu şi pentru mămici - Mommy's Happy Hour. 

MO: - Un alt proiect al tău este "Huse Handmade ColorCase". Când a început și din ce necesitate?

M.U: - ColorCase creează huse pentru cărți, tablete, Kindle, pasapoarte, laptop-uri, telefone etc. și a luat viață acum 4 ani. Mie îmi place să fac aceste huse, ele îmi fac ziua mai colorată şi sunt mereu bucuroasă să văd zâmbetul fiecărui omuleţ pe care-l întâlnesc atunci când face o comandă. Aceste huse simt că aduc multă fericire şi culoare în vieţile oamenilor, iar cei care ajung în gaşcă ColorCase îmi devin prieteni. Pe lîngă toate astea, sunt o perfecţionistă, iar atunci cînd vine vorba de cărţi şi lucruri personale eu vreau că ele mereu să fie în stare ideală, iar atunci cînd păstrarea lor mai aduce şi culoare atunci eu sunt cea mai fericită, şi sunt sigură că aşa este şi la toţi cei care au deja măcar o husă ColorCase. 
Cred că posibilitatea de a face în viaţă 2 lucruri care îţi aduc atâta bucurie şi mulţumire este o binecuvântare.

MO: - O perioadă ai întrerupt activitatea acestui proiect, din ce cauză?

M.U: - Nu am întrerupt, doar nu am făcut postări și poze, pentru că aveam mai multe comenzi și nu reușeam să mai fac postări, sau eram ocupată cu copilul și cu evenimentele Parents League Moldova. Dar mereu am confecționat husele la comandă, în această perioadă pentru cei care deja mă cunosc și chiar am crezut că nu mai e mare nevoie de reclamă. Proiectul acesta nu a fost făcut pentru a aduce bani (mulți o să recunoască că mereu am dat husele cu reducere sau cadou). A fost o idee pentru a aduce culoare și pentru a păstra cărțile cît mai îngrijite.

MO: Din câte observ pe rețelele de socializare, ești foarte activă. Ce mai faci cât "stai" acasă cu copilul? 

Sunt activă doar în timp ce copilul doarme (râde). Eu chiar mă gândeam că poate nu postez atât de des cum o fac alții. Mă strădui să accesez mai des ca să răspund la mesajele multor mame care au nevoie de ajutor, cele mai multe fiind despre tantrumuri și crize de furie (cum să facă față și să descoperim împreună de ce copilașii lor reacționează astfel), apoi sunt mesajele despre alimentația copiilor, îndeosebi despre autodiversificare.

Dar cu Eric facem foarte multe activități, pînă a împlinit 2 ani am fost foarte concentrată pe dezvoltarea lui din toate punctele de vedere: psiho-motorie, psiho-emoțional, emoții, memorie, logică, culori, forme, volum, creație, lumea din jur. La fel, am pus accent mare pe plimbările în aer liber, iar acum acasă doar doarme, apoi cum deschide ochișorii zice să mergem afară. Respectiv petrecem foarte mult timp afară (alergăm, dansăm, cântăm, descoperim, discutăm, mâncăm, etc.

MO: - Cum vă petreceți timpul atunci când sunteți împreună?

M.U: - Noi avem mare noroc că tati al nostru este foarte mult timp alături de noi. În fiecare zi petrecem împreună minim 5 ore, iar 99% din aceste ore le petrecem afară: în parcurile din Chișinău, la ZOO de aici sau cel din Bardar (preferatul nostru, animalele sunt mai libere și copiii au posibilitatea să le hrănească), uneori mai ieșim în afara Chișinăului. Foarte rar vizităm terenuri de joacă din încăperi, eu le urăsc, sunt prea colorate, prea murdare, fără aer și pline de ecrane.  

MO: - Care sunt cele mai importante calități pe care ai vrea să le posede copilul tău atunci când va fi adult și ce faci acum pentru că să le posede?

M.U: - Ohh, eu tare multe aș vrea (râde). Dar cel mai mult aș vrea să știe ce simte și să poată gestiona fiecare emoție, cred că având această capacitate orice om va putea să facă orice își dorește și poate să fie oricum își dorește. Vreau să aibă încredere în el și să se accepte așa cum este, căci el e cea mai superbă și importantă ființă din viața lui. Vreau să fie interdependent (și nicidecum independent) și vreau să fie cât mai empatic. 

Doamne, ce lume am avea dacă am poseda fiecare dintre noi aceste calități și cât de fericiți am putea fi. <3  

 Ți-a plăcut acest interviu? Distribuie-l! Dacă ai și tu o ocupație frumoasă care poate inspira alte mămici, scrie-mi un mesaj la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Dacă vrei să afli primul despre articolele noi, urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM

Sursa foto: facebook//MarcelinaUncu