Mame care inspiră. Tatiana Pogreban: "Lucrările handmade îmi aduc plăcere sufletească"

Inspirată de o prietenă care începuse să croșeteze genți, eroina de astăzi a rubricii Business Mommy nu a stat mult pe gânduri, a cumparat materia primă, a privit câteva tutoriale pe youtube și a creat prima sa geantă handmade. Așa și-a descoperit talentul și vocația. Acum nu își imaginează viața fără ață și croșetă. Tatiana Pogreban este soție, mămică și cea care nopțile și mai tot timpul liber și-l dedică pasiunii descoperite acum un an.

MamaOnline: - Spune-mi pentru început istoria cum ai ajuns să croșetezi genți?

Tatiana Pogreban: - Am văzut  pe pagina de facebook a bunei mele prietene, Svetlana Iordachi o astfel de gentuță și nu îmi venea să cred că este una handmade. Am privit un tutorial și am reușit din prima să confecționez una. Sigur că nu era cea mai reușită, însă pentru mine a fost o bucurie mare. Atunci am înțeles un lucru: croșeta îmi va deveni un bun amic, o părticică a sufletului meu.


MO: - Îți mai amintești de prima geantă vândută? Cum a fost?

T.P: - Inițial am creat gentuțe pentru a le oferi în dar persoanelor apropiate. Am fost plăcut surprinsă de reacțiile lor, ceea ce mi-a redat încredere și imbold pentru a face și mai departe ceea ce am început. Am postat pe internet câteva exemplare realizate de mine și a apărut interesul oamenilor. Prima lucrare confecționată la comandă a fost pentru o domniță, cadou de la colega mea de liceu. Am depus multa străduință și suflet ca în final să iasă o gingășie de gentuță.

(Prima geantă)

MO: - Tu personal câte genți croșetate ai în colecție?

T.P: - Nu fac excepție de la zicala “Ciubotar fără ciubote”. Pentru mine am realizat o gentuță după multe  create pentru alții. Este straniu, însă e mult mai ușor și plăcut să creezi pentru cineva decăt pentru tine însuți.MO: - Cine te-a învățat să faci o geantă cap-coadă pentru ca îmi dau seama că nu trebuie doar să știi a croșeta?

T.P: - Pentru a realiza o lucrare, fie geantă, coșuleț, covoraș sau un alt element de decor, sigur că avem nevoie de inspirație, răbdare și timp. Înainte  de a lua croșeta în mână, cutreier instagramul și youtube-ul în căutarea tutorialelor. Acolo  învăț tehnici și modele noi, descoper secrete cu care se împart meșterițele din întreaga lume. Având un bagaj bogat teoretic, încep să creez. Deci, dascălul  meu a fost și este internetul.MO: - Ai doi copii acasă, care, probabil îți fură aproape tot timpul. Când reușești să mai și lucrezi?

T.P: - Lucrez noaptea, lucrez când ei doi sunt concentrați la joacă, oricând când găsesc câteva minute pentru a realiza o lucrare, pentru a mă destinde și a relaxa de la treburile gospodărești. Mă odihnesc iarăși lucrând.MO: - Știu că ai un grup de femei cu care vă întâlniți cu regularitate. Spune-mi care este scopul acestui grup și ce puneți la cale?

T.P: - Împreună cu câteva fete cu care ne leagă ani de prietenie, ne întâlnim periodic pentru a croșeta și împărtăși  experiența și iubirea față de frumos. Puțin timp în urmă am înființat un grup ce se numeste “Republic of Arts” din care fac parte atât bărbați cât și femei. E un grup de meșteșugari și artiști inclusiv fotografi, cameramani, interpreți, Dj, pictori etc. Scopul clubului este organizarea diferitor proiecte/activități creative și artistice în comun, promovarea artei, a voluntariatului în domeniul creației, organizarea diferitor masterclassuri.MO: - Se spune că într-un grup unde sunt femei, este neapărat și invidie, cum e la voi?

T.P: - Nu aș zice așa. Ne cunoaștem atât de bine. Ne-am susținut mereu, în orice perioadă a vieții în care ne-am aflat. Ne leagă deja și altfel de legături spirituale cu un alt grad de responsabilitate, suntem nane la copii, sprijin în viață și la întâlnirile noastre aducem cu noi o vorbă bună pentru fiecare.MO: - Înainte de a avea copii erai contabil. Planifici să te întorci la acest job sau te regăsești în munca handmade?

T.P: - Activitatea de contabil cu siguranță este una mai aducătoare de profit, dar lucrările handmade îmi aduc plăcere sufletească. Voi părea mai melancolică, dar amintirea noastră se păstrează în lucrurile care rămân după noi. Îndemn toate mămicile care vor să își învioreze starea monotonie pe care vrem-nu vrem o aduce concediul de îngijire a copilului, să își găsească o ocupatie handmade pe placul său, căci până la urmă suntem cele care aduc frumusețe în această lume.

Dacă ți-au plăcut lucrările Tatianei, poți lua legătura cu ea aici.

Sursa foto:  https://www.facebook.com/tulipcrochet/

Dacă poți și tu inspira alte femei prin ceea ce faci, scrie-mi la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Dacă îți place Mama Online, urmărește-mă pe Facebook și Instagramiar dacă te-a inspirat eroina acestui interviu și vrei să o vadă și prietenii tăi, distribuie conținutul pe pagina ta.