Mame care inspiră. Liudmila Apostol - artă din argilă polimerică

Cercei stilați, mărțișoare personalizate sau căni cu un decor impresionant din argilă polimerică, asta face de 8 ani eroina de astăzi a rubricii Business Mommy, Liudmila Apostol. Plus la toate, ea mai are două mari pasiuni. Decorează săli pentru evenimente speciale, iar dacă îi mai rămâne ceva timp liber - tricotează. Familia nu rămâne niciodată pe ultimul plan. Probabil te întrebi și tu când și cum le reușește pe toate, află secretul în interviu. 

Mama Online: - De cât timp argila polimerică face parte din viața ta și cum ți-ai descoperit această pasiune?

Liudmila Apostol: - Argila face parte din viața mea de aproximativ 8 ani. Nu mai țin minte exact cum am descoperit această pasiune, dar cu siguranță a fost dragoste la prima vedere. 

MO: - Când este cel mai bun timp pentru creații?

L.A: - Cu toate că lucrez aproape toată ziua, totuși cel mai mult îmi place să lucrez dimineața și noaptea. 

MO: - Să recunoaștem, este greu să fii soție bună, o mamă grijulie și să mai ai și o ocupație care solicită multă răbdare și timp. Cum faci față tuturor?

L.A: - Nu e atât de greu cum pare. Important e să ai un plan zilnic cu treburile care trebuie să le faci și atunci le reușești pe toate. Și da, nu în ultimul rând, să ai și un soț grijuliu care să te ajute și să te susțină în toate. 

MO: - Dar timp doar pentru tine îți găsești?

L.A: - Timp pentru mine nu prea găsesc, dar dacă sincer nici nu prea am nevoie de el. Atunci când lucrez, primesc o plăcere enormă. Când ne jucăm cu fetele mele, la fel sunt cea mai fericită mamă. Iar seara, după ce adorm copiii, alegem un film împreună cu soțul și savurăm momentele plăcute în doi. Acesta e timpul pentru mine pe  care nu l-aș schimba pe nimic.

MO: - Am aflat un secret despre tine, și anume faptul cã cel mai mult îți place să primești comenzi de căni cu inimioare. Cât timp îți ia să realizezi o asemenea lucrare?

L.A: - Cel mai mult NU îmi place să fac cănuțele cu inimioară. (râde) Nu că nu îmi place, pur și simplu după aceste cănuțe am nevoie de picături pentru ochi. Fiecare floricică, fiecare petală e confecționată manual, iar o floricică nu are mai mult de 1 cm. De aceea și confecționând astfel de inimioare, îmi obosesc foarte tare ochii . Plus la asta la o cănuța cu inimă lucrez cel puțin 2 zile. 

MO: - Care a fost cea mai mare provocare din toata experiența de lucru cu argila polimerică?

L.A: - Cea mai mare provocare pentru mine a fost o căsuța în stil moldovenesc pe care am realizat-o 100% manual, cu excepția carcasei care era făcută la comandă. Toată mobila,mâncarea, soba, bucătaria, cărțuliile, au fost confecționate din argilă polimerică. 

MO: - Povestește-mi despre relația ta cu tricotatul? Ce faci? Pentru cine? Când?

L.A: - Tricotatul este o pasiune enormă pentru mine. Îmi place să tricotez doar din materiale și instrumente calitative. Tricotez mai mult pentru familia mea, dar mai accept uneori și comenzi.

MO: Care este cel mai mare vis al tau și peste câți ani îl vezi realizat?

L.A: - Dacă să vorbim de pasiunile mele, cel mai mare vis al meu e ca într-o zi să fiu desemnată ca cea mai talentată mămică de la noi din țară. Dar, pentru asta am nevoie de mult timp, multă muncă, susținere și putere.

 

Dacă ești mămică și ai o activitate care poate inspira alte femei, nu ezita să îmi scrii la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Dacă ți-a plăcut acest interviu, te aștept pe pagina de Facebook sau Instagram, iar dacă vrei să îl vadă și prietenii tăi, distribuie-l.

Sursa foto: Facebook.com