Pinterest

Dar tu, dragă femeie, când ultima dată ai facut testul Papanicolau?

În Republica Moldova zilnic o femeie este diagnosticată cu cancer de col uterin, iar la fiecare trei zile una moare din această cauză. În ultimii cinci ani peste 1500 de femei au primit diagnoza de cancer de col uterin, iar peste 1000 și-au pierdut viața.

Dragă femeie, pentru că tocmai s-a încheiat săptămâna pentru prevenirea cancerului de col uterin, și pentru că în acest an mai puțin ca niciodată s-a vorbit despre asta în presă, vreau să te provoc!

Ce ar fi dacă TU, cea care citești acest articol, vei pune mâna ACUM pe telefon și îți vei fixa o programare la medicul ginecolog pentru a face testul Papanicolau? Și ce ar fi dacă ai pleca la medic nu de una singură, dar împreună cu mama și încă o persoană cea mai dragă ție, sora/ prietena/ fiica?

Cancerul nu alege iar argumentul că nu ai știut despre el sau despre metodele de prevenire nu te ajută nicicum în fața bolii.

Practica demonstrează că aproape toate cazurile de cancer de col uterin ar putea fi prevenite dacă la vârsta adolescenței fetele ar fi vaccinate iar după vârsta de 25 de ani femeile ar face screening o dată la 3 ani, test care este apropo, GRATUIT.

Principalele simptome ale acestei maladii sunt:

  • modificări semnificative ale ciclului menstrual sau sângerare vaginală;
  • durere în momentul contactului sexual, sângerarea cervixului în timpul contactului sexual sau în momentul inserării diafragmei;
  • secreție vaginală anormală, prezentă în cantitate mare și uneori amestecată cu firișoare fine de sânge.

Specialiștii însă spun că nu trebuie să aștepți apariția acestor acestor simptome pentru a efectua screeningul.

Nu mai da vina pe bani, această procedură este gratuită și îți poate salva viața ta și a celor mai dragi oameni.

Nu mai da vina pe lipsă de timp, pentru că anume acest test îți poate oferi timp, în cazul în care este pozitiv.

Nu mai da vina pe medicul de familie care nu îți oferă pe tavă îndreptarea către medicul ginecolog, ACESTA ESTE DREPTUL TĂU, cere-l!

Nu mai da vina pe incompetența medicilor de la policlinica de sector, poți să faci testul Papanicolau la un laborator privat, cu siguranță nu este la fel de scump ca viața ta!

Fă acest test pentru copilul tău, care are nevoie de o mamă sănătoasă alături, fă-l pentru mama ta, pentru că ea nu vrea să te vadă vreodată plângând, fă-l pentru tine și pentru viitorul tău. Îți garantez din proprie experiență că după ce vei primi rezultatele testului, (care îți doresc din suflet să fie negative) vei dormi mai bine și vei fi mai liniștită.

Scrie-mi dacă acest material te-a convins să îți faci pentru zilele urmatoare o programare la medic.

Distribuie articolul și ajută-mă să transmit acest mesaj unui număr cât mai mare de femei!

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează