Oameni care inspiră. Mihaela Bruma: "Fotografia newborn mi-a oferit libertatea de a-mi exprima viziunea, sentimentele și creativitatea într-o manieră artistică unică"

Cochetează cu aparatul de fotografiat încă de la vârsta de 17 ani iar de-a lungul timpului a abordat multe nișe, experimentând și explorând ca să înțeleagă ce i se potrivește, ce o reprezintă și unde se regăsește cel mai bine. Mihaela Bruma activează în calitate de manager marketing, iar timpul care îi mai rămâne pe lângă lucrul de bază și-l dedică aparatului de fotografiat și bebelușilor. Ați înțeles corect, este fotograf newborn iar într-un an de când activează pe acest segment, are în portofoliu în jur de 100 de bebeluși și fiecare din ei o fac să se convingă de faptul că are cel mai frumos job din univers. Acum este la etapa de amenajare a unui studiou propriu,  acolo unde va fi locul ei de creație și de liniște pentru bebeluși și părinții lor. Vă propun să o cunoaștem împreună pe Mihaela Bruma.



MamaOnline: - Cum e să fii fotograf newborn? Care sunt părțile si bune si cele mai puțin bune ale acestei meserii?

Mihaela Bruma: - Pentru mine fotografia de nou-născut este o artă, este cea mai mare pasiune, transformată în meserie. Fiecare ședință îmi oferă o doză mare de energie și când mai văd că la final părinții sunt mulțumiți de ceea ce fac, mă simt și mai grozav. Această ramură a fotografiei mi-a oferit libertatea de a-mi exprima viziunea, sentimentele și creativitatea într-o manieră artistică unică. M-a îndemnat să mă perfecționez și m-a ajutat să mă descopăr pe mine însumi.
Am căutat mereu inspirație, am experimentat și am crescut odată cu universul pe care l-am creat. Un univers nemărginit, pe care îl descopăr zi de zi, cu fiecare fotografie pe care o realizez.
Ce ține de părțile mai puțin bune pâna la momentul actual nu am întîlnit. Atâta timp cât faci un lucru din plăcere și cu multă dedicație, nu cred că poți să întîlnești părți mai puțin bune.


MO: - Spune-mi cum ai ajuns să fotografiezi bebeluși? Ai studii/cursuri de fotograf? Ai urmat ceva aparte pentru a invata fotografia newborn?

M.B: - Mereu am fost pasionată de fotografie, cred că primul meu model a fost sora mea pe când eu aveam 14-15 ani și o îmbrăcam în rochițe frumoase și mereu îi făceam poze. Îi sunt recunoscătoare tăticului meu care m-a ajutat mult în domeniul fotografiei. El fiind videograf am fost acceptată în echipa lui în calitate de fotograf la nunți de la virsta de 17 ani. Cursuri am urmat online și desigur la baza a fost experiența pe care am primit-o pe parcurs. Pentru fotografia newborn am urmat un curs de la un fotograf și cu timpul, când am început să fotografiez nou-născuți am înțeles că aici mă regăsesc mai mult și  primesc o energie enormă de la procesul de muncă. Pasiunea și munca mi-au fost răsplătite cu aprecieri care m-au încurajat și m-au motivat să fac ceea ce iubesc.



MO: - Cât durează o ședință foto și care este vârsta optimă pentru a face fotografii de acest gen?

M.B: - Ședința foto pentru nou-născuți se face în primele 14 zile după naștere, ideal bebe trebuie să aibă 5-10 zile. În această perioadă bebelușii dorm bine, pentru un timp mai îndelungat și le este comod să stea în poziții foarte frumoase, ca la mama în burtică. Mai târziu, bebelușii devin mai alerți, dorm mai puțin, și apar deja și colicii, ceea ce face ca procesul să devină mai dificil, iar rezultatul are de suferit.
În timpul ședinței procesul este unul lent dar cu rezultate spectaculoase, fiecare degețel trebuie să pară relaxat. Când crezi că ai terminat de poziționat nou-născutul, acesta hotărăște să se întindă puțin și va trebui să o iei de la capăt.
După probabil 4 ore pe care le vei petrece în studio pentru cele 20-30 de cadre finale, urmează editarea fotografiilor și pielea unui nou-născut nu este un lucru ușor de trecut cu vederea. Nou-născuții nu vor avea acea piele de bebeluș despre care toată lumea vorbește. Micuții vor avea tot felul de impurități. Rezultatul final ne va prezenta un bebe drăgălaș, fotografiat în somnu-i dulce de dimineață – numai noi vom ști cât am legănat și cât am transpirat la acea ședință foto.



MO: - Înteleg că deja această pasiune a ajuns o sursă de existenta și o mică afacere. De ce aspecte este nevoie să țină un fotograf atunci când trece de la amator la profesionist?

M.B: - La momentul actual finalizez de amenajat studioul pe care de mult mi-l doream, și da pot spune că de la pasiune cresc spre o mică afacere spre colțișorul meu de creație unde o să producem în  continuare amintiri frumoase. Și desigur un fotograf care are ca scop să ajungă la visul său, trebuie să depună multă muncă, efort și dragoste în ceea ce face. Pentru mine Giraffa este ca și copilul meu caruia m-am dedicat trup și suflet, zi de zi pentru a ajunge unde îmi doresc!



MO: - Dacă ar fi să renunți la fotografia newborn, ce altceva ai face?

M.B: - Sincer nu știu dacă aș putea la momentul dat să renunț la fotografia newborn căci am depus foarte multă muncă la acest capitol și știu clar cu ce vreau să mă ocup mai departe. Unde mai am eșecuri învăț, dar nu renunț. A fost perioada de carantină când n-am activat și parcă nu îmi ajungea ceva, tot mă uitam la poze mă gândeam ce ținute pregătesc pentru următorul sezon și așteptam cu nerăbdare să țin în brațe un nou născut și să creez ceva nou. Pe lângă newborn, planific să dezvolt și fotografii pentru bebelușii care deja stau pe funduleț și deja aniversările de primul anișor, deci tot cu copii aș lucra căci emoțiile lor pure și sincere nu se compară cu nimic.



MO: - Acum sunt foarte mulți fotografi. De ce ar trebui să aleagă Giraffa?

M.B: - Fotografia nou născuților devine din ce în ce mai populară în Moldova. Este îmbucurător faptul că părinții doresc să imortalizeze primele momente din viața bebelușului lor și să împărtășească aceste momente de bucurie cu oamenii dragi. De ce Giraffa? În spatele aparatului de fotografiat se află un om (eu) ce iubește copiii, iar în fața lui se află un bebeluș sau o familie. Îmi sunt dragi persoanele care apelează la serviciile mele și-mi doresc de fiecare dată să creez o conexiune specială cu ei. Să văd dincolo de cameră, dincolo de obiectiv. Îmi place să imortalizez sentimentele și emoțiile lor cele mai sincere și frumoase. Iar plăcerea supremă vine prin satisfacția părinților ce văd rezultatele muncii mele.

MO: - Care sunt prețurile pentru ședințele foto ale bebelușilor și de ce merită părinții să investească în ele?

M.B: - Cred că alegerea unui fotograf de nou-nascuți vine din suflet. Iar bebelușii cresc într-un ritm rapid și adevarul este că nici nu o să-ți dai seama cât de mare s-a făcut. Avem mai multe pachete de unde părinții pot alege. Și desigur prețurile sunt foarte accesibile cu pachetul minim de 100 euro. Mereu am pus accent ca pretul să nu fie exagerat, și desigur în funcție de ceea ce își doresc părinții. Primele zile sunt magice și unice atât de mici îi poți ține minte doar din fotografii căci ei cresc foarte rapid.

Vă aștept cu drag la Giraffa Newborn Photographer să creăm împreună fotografii pline de sentimente și emoții din cele mai sincere și frumoase.

Toată activitatea, doza de inspirație și drăgălășenie de pe paginile Mihaelei, le găsești aici și aici.

Urmăreşte MAMA Online  ре FACEBOOK şi   

INSTAGRAM  și fii primul care vede postările noi!

Sursa foto: arhiva personală

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează