Oameni care inspiră. Ion Ermurachi: "În spatele succesului stă o muncă asiduă"

Pasionat de artă, de fotografie, de pictură, de flori, Ion Ermurachi, la doar 23 de ani a găsit curaj pentru a se lansa într-o afacere în domeniul livrărilor de flori . Cu toate că nu avea experiență în administrarea unei afaceri de acest gen, Ion a mizat pe cunoștințele din domeniul antreprenorial pe care le avea, pe curaj și pe intuiție. Astăzi, dincolo de flori, Ion Ermurachi livrează emoții și este mândru să spună că el este persoana care se află în spatele Secret Flowers .

E greu pe timp de pandemie să menții o afacere, mai ales când nu ai ani grei de experiență în spate, dar cu un accent sporit pe calitatea deservirii și pasiune, absolut totul este posibil, spune tânărul antreprenor. Hai împreună să îl cunoaștem pe Ion Ermurachi.

Mama Online: - Ion, spune-mi mai întâi cum e să ai o afacere la 23 de ani în Republica Moldova?

Ion Ermurache: - Nu este atât de ușor să ai o afacere în Moldova, dar totodată este și interesant. Mai cu seama când ești încă la început de cale. Primesc poblemele care apar ca pe niște provocări și încerc să învăț din fiecare din ele.

МО: - De ce ai ales anume livrare flori? Ce te leagă de acest domeniu?

I.E: - Am ales domeniul de livrare flori pentru ca reprezintă o ramură a frumosului. Cred că toți oamenii iubesc emoțiile pozitive, eu iubesc și să le aduc în viața oamenilor. Eu am învățat la școala de pictură. Probabil de acolo și mi se trage dragostea pentru frumos, pentru artă. Noi însă nu livrăm doar flori, dacă pentru oamenii care ne aleg, emoțiile pozitive înseamnă baloane cu heliu, torturi, buchete dulci sau sărate, atunci cu mare drag le îndeplinim dorințele.

MO: - Care este partea cea este importantă atunci când faci o livrare?

I.E: - Partea cea mai importantă când fac o livrare este calitatea. Iar când vorbim despre calitate aici merge vorba de un ansamblu de lucruri:

  • Florile să fie fresh și armonios aranjate;
  • Curierul să fie aranjat la costum;
  • Persoana care primeșe florile să simtă emoții pozitive;
  • Persoana care a făcut comandă să rămână mulțumită că a făcut o persoană fericită.

MO: - Ce emoții îți aduce o livrare de flori?

I.E: - Procesul de livrare flori îmi aduce o satisfacție enormă. Emoțiile ce le primește persona cui îi sunt livrate florile sunt trăite și de mine!
Din acest motiv iubesc la nebunie ceea ce fac. Nu cred că aș fi putut spune asta dacă lucram spre exemplu în calitate medic sau psiholog.

MO: - Cine îți face buchetele de flori? Numai nu spune că și asta faci de unul singur.

I.E: - În mare parte de asta se ocupă o altă persoană, dar și mie îmi este interesant cum se fac compozițiile frumoase, așa că am început și eu să le fac.

MO: - Cum a afectat pandemia această afacere, mai ales că ești la început de cale?

I.E: - Pandemia i-a afectat foarte mult pe toți, mai cu seamă pe cei din domeniul evenimentelor. Iar în  rezultat mulți artiști au început să facă surprize la domiciliu. Deci în urma pandemiei au apărut multe persoane care prestează acest tip de servicii și pentru a ține piept revenim la punctul 3 - despre ce este important într-o livrare. Facem lucrurile calitativ și cu dragoste.

MO: - De ce cunoștințe e nevoie pentru o afacere în acest domeniu?

I.E: - Trebuie să iubești la nebunie florile și să ai un pic de spirit antreprenorial.

MO: - Știu că ai și o pasiune aparte pentru fotografie. În ce "relație" ești cu fotografia acum, când ai o afacere de întreținut?

I.E: - Pentru fotografie îmi rămâne foarte puțin timp. Afacerea practic îmi ia tot timpul, așa că atunci când un prieten dorește să îi fac fotografii încerc să fac ședința sau înainte de a începe ziua de lucru sau după. Atunci de fapt și pot surprinde cele mai frumoase momente. La răsărit și la apus. Dacă nu reușesc eu, îi redirecționez către prietenii mei fotografi.

MO: - Ai un sfat pentru tinerii care au visuri dar nu au curajul să înceapă o afacere proprie?

I.E: - Ceea ce aș putea să le recomand eu este să creadă în visuri și să muncească pentru ca acestea să devină realitate.
În spatele succesului stă o muncă asiduă!

Poți lua legătura cu Ion Ermurachi pe pagina de facebook,  instagram sau pe secretflowers.md

 U rmăreşte MAMA Интернет  ре FACEBOOK şi   

INSTAGRAM  și fii primul care vede postările noi!

Sursa foto: arhiva personală

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează