Oameni care inspiră. Povestea a doi tineri care, pe timp de pandemie s-au ambiționat să înceapă a produce jucării eco

Ecaterina Uzun și Demian Cotoman sunt un cuplu tânăr. Ea - pasionată de design și activează în calitate de designer grafic, el - absolvent al Facultății de Design Interior și activează în calitate de inginer-tehnolog pe mașini-unelte Controlate de Calculator. Creativitatea, dragostea pentru copii și cea pentru un mediu curat i-a unit și mai mult, astfel că în primăvara acestui an au început să producă jucării din lemn. Chiar dacă s-au lansat într-o perioadă dificilă, jucăriile Wooden Toys sunt acum la mare căutare iar Ecaterina și Demian sunt mândri de  de faptul că ei contribuie la dezvoltarea cognitivă și inteligenței senzorio-motorie a copilașilor.  


MamaOnline: De unde a apărut ideea de a confecționa jucării, ținând cont de faptul că nu aveți copii și ar părea că e un domeniu străin pentru voi?

Ecaterina Uzun: - Încă nu avem copii )), dar avem nepoței și ne sunt foarte, foarte dragi. Este o mare plăcere pentru noi să ne jucăm cu ei și să îi privim cum se joacă, dar ne este de 100 ori mai plăcut să îi vedem cum se joacă cu jucăriile noastre - Wooden Toys. Atunci când faci ceva pentru copii, primești cel mai sincer feedback.
Ne dorim foarte mult ca ecosistemul planetei noastre să se restabilească, iar copii să fie în siguranță și să își creeze deprinderi de a folosi doar produse Eco de calitate, în așa mod, credem noi, că se va reduce cantitatea de plastic toxic de planetă.MO: - Ce fel de materiale folosiți pentru producerea jucăriilor și cu ce fel de vopsea le prelucrați / acoperiți?

E.U: - La realizarea jucăriilor Wooden Toys, folosim doar materie primă de calitate, ne place și ne mândrim să afirmăm că jucăriile produse de noi sunt Eco și răspund tuturor standardelor de siguranță, pentru ca copilașii să fie în siguranță, iar părinții să nu își facă griji.
Utilizăm foi de placaj multistrat pentru construcții, acest material este fabricat în Rusia, din materii prime ecologice, adică din lemn. Pentru acoperire și prelucrare folosim vopsele ecologice pe bază de apă, acestea nu au miros și împiedică dezvoltarea microorganismelor.MO: - Deci dacă sunt Eco, le putem da fără nicio grijă chiar și bebelușilor să se joace cu ele?

E.U: - Da, desigur. Jucăriile Wooden Toys sunt netede și plăcute la atingere, nu au miros dăunător sau înțepător. De asemenea, proiectăm jucăriile în așa mod încât acestea să nu conțină detalii mici pentru a fi imposibilă înghițirea.

MO: - În ultima perioadă adulții evită plasticul și optează pentru jucării ecologice. La ce ar trebui să atragă atenția atunci când aleg jucării eco?

E.U: - 1. Oferiți copiilor jucării din lemn și din placaj natural, evitați să achiziționați jucăriile din placaje confecționate din așchii și mărunțișuri de lemn.

2 - Calitatea vopselei – atrageți atenția la tipul de vopsea folosit. Vopseaua, la fel poate prezenta un risc, deoarece, vopseaua de calitate joasă emite substanțe toxice, desigur că nu poate fi comparată cu plasticul, dar totuși, evitați acest gen de jucării.

3 - Atrageți atenția la calitatea prelucrării lemnului și detaliilor. Pe suprafața jucăriilor nu trebuie să fie așchii și colțuri ascuțite, iar toate părțile trebuie să fie netede.MO: - Care sunt cele mai solicitate jucării din cele pe care le produceți?

E. U: - Cea mai populară jucărie este Tetris, probabil și părinții se joacă cu ea ))). A doua în listă ar fi geometria, ea este destinată copiilor de la un an și îi ajută să dezvolte logica, capacitatea cognitivă și abilitățile motorice.MO: - Ce planuri aveți pentru viitor și ce scopuri/obiective aveți la această etapă?

E.U: - Ne propunem pe viitor să lucrăm la dezvoltarea companiei, să dezvoltăm capacitatea de producere și să deschidem un mic magazin de poveste, unde clienții ar putea veni să se asigure de calitatea jucăriilor Wooden Toys, și desigur să le facă cadou celor mai scumpe ființe din viața lor – copii.

Susține producătorii locali, susține alternativele eco, susține tinerii. Urmărește sau ia legătura cu fondatorii Wooden Toys pe facebook sau instragram.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează